Μέχρι το ξέσπασμα του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου, το ρολόι χειρός θεωρούνταν γυναικείο αξεσουάρ. Αλλά στον πυρετό της μάχης, οι στρατιώτες ανακάλυψαν ότι δεν είχαν τον χρόνο να ψαρέψουν για ένα ρολόι τσέπης. Έτσι γεννήθηκε το ανδρικό ρολόι χειρός.

Μετά τον πόλεμο, αυτός ο νέος τρόπος να φοράς ένα ρολόι μετατράπηκε σε πολιτική χρήση. Τα ανδρικά ρολόγια χειρός, που αρχικά γελοιοποιήθηκαν από το κοινό ως μια ανόητη τάση, έγιναν σύντομα ο κανόνας και η πρακτικότητά τους έκανε τα ρολόγια τσέπης ξεπερασμένα.

Στις μέρες μας, κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι τα ρολόγια χειρός γίνονται απαρχαιωμένα. Εξάλλου, ο κυνικός θα ρωτούσε γιατί ένας άντρας χρειάζεται ένα ρολόι όταν μπορούσε εύκολα να ελέγξει το τηλέφωνό του για την ώρα.

Διαφωνούμε με αυτό και σε αυτό το άρθρο, σας δίνουμε τους 8 λόγους για να φοράτε ρολόι:

Τα ρολόγια είναι βολικά

Τα τηλέφωνα δεν σε κρατούν ακριβή. Τα ρολόγια σας κάνουν.

«Δεν χρειάζομαι ρολόι γιατί έχω τηλέφωνο» είναι μια κοινή απάντηση από μια γενιά που τώρα αμφισβητεί τις αρνητικές συνέπειες της συνεχούς χρήσης κινητού τηλεφώνου. Η αλήθεια είναι ότι το να ψαρεύεις τακτικά στην τσέπη σου για κινητό τηλέφωνο μόνο και μόνο για να ελέγχεις την ώρα μοιάζει απελπισμένο.

Μια γρήγορη ματιά στον καρπό σας είναι ένας πολύ πιο αριστοκρατικός τρόπος για να παρακολουθείτε την ώρα κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού ή μιας συνάντησης. Για να μην αναφέρουμε πόσο αγενές θα φαινόταν στους συντρόφους σας αν έβγαζες το τηλέφωνό σου κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας.

Σε άλλες περιπτώσεις όπου συνιστάται να αφήνετε το τηλέφωνο κρυμμένο – όπως στην παραλία, μια κηδεία ή έναν γάμο, ένα ρολόι είναι ένας πολύ πιο διακριτικός και βολικός τρόπος για να ελέγξετε την ώρα.

Τα ρολόγια είναι λειτουργικά

Κάθε αντικείμενο εμπνευσμένο από τον στρατό έχει λειτουργική χρήση. Περιλαμβάνονται ρολόγια χειρός.

Τα ρολόγια χειρός χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα από τον στρατό για να συγχρονίσουν ελιγμούς κατά τη διάρκεια του πολέμου. Έκτοτε, εξειδικευμένα ρολόγια χρησιμοποιούνται στα βάθη του ωκεανού από δύτες και ψηλά στον ουρανό από αεροπόρους.

Ένα πολύπλοκο ρολόι έχει σχεδιαστεί με χαρακτηριστικά πέρα ​​από τη βασική λειτουργία της εμφάνισης της ώρας. Μια τέτοια λειτουργικότητα ονομάζεται επιπλοκή. Δύο από τις δημοφιλείς επιπλοκές είναι ο χρονογράφος, ο οποίος επιτρέπει στο ρολόι να λειτουργεί ως χρονόμετρο και η επιπλοκή της φάσης της σελήνης, η οποία εμφανίζει τη θέση της σελήνης στον σεληνιακό κύκλο.

Τα ρολόγια είναι αξιόπιστα

Τα καλύτερα ρολόγια δεν χρησιμοποιούν τα πιο πρόσφατα μικροτσίπ. Τροφοδοτούνται από έξυπνη μηχανική τεχνολογία ρολογιού που προϋπήρχε του ηλεκτρισμού. Έτσι, όταν το κινητό σας ξεμείνει από μπαταρία – μπορείτε να εμπιστευτείτε την τεχνολογία που συνεχίζει να τρέχει στον καρπό σας.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα ενός ρολογιού – ειδικά σε σχέση με ένα smartphone – είναι η διάρκεια λειτουργίας του στο χωράφι. Πολλά ρολόγια είναι φτιαγμένα για να τροφοδοτούνται είτε με αυτοτροφοδοσία μέσω κίνησης είτε να χρησιμοποιούν μικρή ποσότητα ενέργειας από μια μπαταρία. Σκεφτείτε χρόνια χωρίς συντήρηση για να πείτε…..συγκρίνετε το με τις 8 ώρες ενός smartphone!

Όταν χρειάζεται να παρακολουθείτε κάτι τόσο σημαντικό όσο ο χρόνος – δικαιολογείται μια μοναδική συσκευή μέτρησης και διαχείρισης.

Τα ρολόγια είναι κομψά

Η γκάμα των αποδεκτών κοσμημάτων για έναν άνδρα είναι περιορισμένη. Πολλοί άντρες θα εμφανίζονται μόνο με τρία κύρια αξεσουάρ που διακοσμούν τα χέρια τους – έναν από τους τύπους ανδρικών ρολογιών, ένα κομψό ζευγάρι μανικετόκουμπα και μια απλή γαμήλια ζώνη αν είναι παντρεμένοι.

Εκτός από το ότι βοηθούν τους χρήστες να τηρούν το πρόγραμμά τους, τα ρολόγια χειρός τους διευκολύνουν να επιδείξουν την αίσθηση του στυλ τους. Είναι μια μορφή αυτοέκφρασης – αντανακλώντας έναν υπαινιγμό κινδύνου, περιπέτειας και αθλητισμού ανάλογα με τη μάρκα του ρολογιού.

Πώς μπορεί λοιπόν ένας άντρας να πάρει κομπλιμέντα με αξεσουάρ;

Τα ρολόγια μπορούν να επικοινωνήσουν πολλά για την προσωπικότητα του χρήστη. Για εκείνους που προτιμούν να αποφύγουν το ογκώδες χτύπημα στον καρπό τους, η αγορά ενός Rolex μπορεί να είναι ένας τρόπος να φέρουν ένα διακριτικό, διαχρονικό και απίστευτα αρρενωπό αξεσουάρ.

Τα ρολόγια είναι υπέροχα κειμήλια

Δεν είναι μόνο ένα ρολόι το βασικό δώρο – είναι το βασικό κειμήλιο. Ανεξάρτητα από τη φιλοσοφία σας για το τέλος της ζωής, μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν μέσα από τις αναμνήσεις εκείνων που τους γνώρισαν.

Η κατοχή ρολογιών από μια διαφορετική εποχή είναι μια ανάμνηση ανθρώπων που έζησαν πριν από εσάς. Έχοντας τα ρολόγια τους σε κάνει να τα σκέφτεσαι, με πραγματικό τρόπο. Ένας από τους καλύτερους λόγους για να φοράτε ένα ρολόι είναι να συνεχίσετε μια παράδοση. Πάρτε το ρολόι του συγγενή σας με σημάδια χρήσης, φροντίδας και αγάπης και φορέστε το με περηφάνια.

Μια συλλογή ρολογιών είναι επίσης μια κληρονομιά. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να αξίζει έναν μίνι θησαυρό – αλλά το να αφήσετε το ρολόι σας σε κάποιον που σας ενδιαφέρει ουσιαστικά μεταβιβάζετε αξίες που ήταν σημαντικές για εσάς, σε κάποιον άλλο.

Τα ρολόγια αποτρέπουν τους αντιπερισπασμούς

Όταν κοιτάς το ρολόι σου, έχεις χρόνο – και τίποτα άλλο. (Αν φοράτε ένα ρολόι αεροπόρου, μπορεί να έχετε μια επιπλέον ζώνη ώρας ή δύο.) Όταν κοιτάζετε το τηλέφωνό σας, λαμβάνετε την ώρα, ένα μήνυμα κειμένου, ειδοποιήσεις στο Facebook, ένα σωρό email…και μισή ώρα αργότερα, ξαναβλέπετε αστεία βίντεο με γάτες και έχετε νικήσει εντελώς τον σκοπό του ελέγχου της ώρας.

Μην πέσετε σε αυτήν την παγίδα, κύριοι. Ελέγξτε την ώρα σε ένα ρολόι…όχι σε χρονοβυθότρυπα.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το ρολόι σας χωρίς να αποσπάτε την προσοχή άλλων ανθρώπων. Εάν θέλετε να ελέγξετε την ώρα σε μια συνάντηση και τραβάτε το τηλέφωνό σας από την τσέπη σας μπροστά σε όλους… τώρα ολόκληρη η αίθουσα συσκέψεων ξέρει πόσο βαριέστε. Δεν είναι καλή εμφάνιση σε επαγγελματικό περιβάλλον, κύριοι. Είσαι πολύ αγενής, για να μην πεις τίποτα για ασέβεια σε όποιον μιλάει. Ένα ρολόι σάς επιτρέπει να ελέγχετε διακριτικά την ώρα χωρίς να σας δηλώνει ότι έχετε καλύτερα πράγματα να κάνετε.

Τα ρολόγια σας δίνουν μια σχέση με το χρόνο

Από την εποχή του ηλιακού ρολογιού (και πιθανότατα πριν) – οι άνδρες έχουν εμμονή με συσκευές που μετρούν το χρόνο. Είναι μια υπενθύμιση ότι ο χρόνος μας είναι περιορισμένος.

Το να φοράω ρολόι έχει θετική επίδραση στη στάση μου απέναντι στον χρόνο. Είμαι πιο προσεκτικός στο πώς περνάω τις 24 ώρες κάθε μέρα.

Πέρα από τις τεχνικές και μηχανικές περιπλοκές ενός ρολογιού, οι άνδρες γοητεύονται από αυτές τις συσκευές που ισχυρίζονται ότι σημαδεύουν και ελέγχουν το χρόνο.

Υπάρχει μια παθιασμένη κοινότητα εραστών ρολογιών που βυθίζονται στις λεπτομέρειες της κατασκευής και της συλλογής ρολογιών.

Η μόνη άλλη εμμονή που ταιριάζει με το πάθος για αυτό το άψυχο αντικείμενο είναι το πάθος που μοιράζονται οι άνδρες για τα αυτοκίνητα. Μια συλλογή ρολογιών είναι πολύ πιο εύκολη στη συντήρηση και λιγότερο δαπανηρή ως χόμπι.

Το να φοράτε ένα ρολόι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε ενδιαφέρον σε ένα ντύσιμο, ειδικά αν είστε άντρας.

Βρείτε ένα ρολόι χειρός που πραγματικά ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα – θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας μακροχρόνιας φιλίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι

Back to Top